2008 (Peoples Press), omslag: Ida Balslev-Olesen
“Trisse Gejl kan den kunst at skrive sin læser lige lukt ind i et menneskeliv … Der er en herlig energi og præcision i Gejls sprog, når det gestalter en falleret, alkoholiseret, desillusioneret kvinde.”
Information 4. september, læs hele anmeldelsen
“Skjul er en hård beretning om eksistens og valg, miljø og prægning, skrevet i et smukt, intenst og poetisk sprog”
Jyllandsposten, 4. september
“Trisse Gejls roman Skjul er ikke let at slippe, når den med en kriminaldetektivs øje for spor, snuser sig igennem livet før, nu – og måske lidt efter. Langsomt falder brikkerne på plads. En lille lyd bliver til en stor stemme. En ubetydelighed til en vigtig information og detaljen afslører pludselig helheden. (…) Tricket virker. Fanny kryber ind i læseren, bliver en del af læserens identitet eller vice versa.”
Fyns Amtsavis, 5. september, læs hele anmeldelsen
“Trisse Gejl skrev sig allerede med sin forrige roman, Patriarken op i nærheden af ung litteraturs superliga. Nu er hun der.”
Bogmarkedet, 15, september
“Det kriminalistiske er unødvendigt, fordi der er rigelige mængder suspense og uro i fortællingen i forvejen. Både i det forladte barndomshjem, der emmer af svigt og dæmoner, og i det gentagelsestvungne forhold til sønnen. Beskrevet gennem dialoger så fornemt kejtede og ladede med usagtheder, at de udgør et absolut højdepunkt i romanen (…) Vigtigst er det at slå fast, at Trisse Gejl (…) igen har skrevet en gedigen kvalitetsroman, hvor sprogligt overskud og fine persontegninger går hånd i hånd med en smukt udfoldet historie”
Weekendavisen 19. september
“Skildringen af den 13-årige søns tre ugers ferie i husmandsstedet er det, der står tilbage efter læsningen. Trisse Gejl har fuldstændig fat i den akavede kommunikation. (…) Der er både nordjysk blæst og polarmørke vidder i denne roman.”
Politiken 6. september
“En sanselig og dejlig fortælling om at være menneske med al den smerte, det indebærer. Hvor er det dog en dejlig roman, Trisse Gejl har skrevet. (…) Det er netop dér, længst inde bag alle masker og forskansninger og hinsides de sårbare områder, Trisse Gejl når hen med Fannys fortælling. Hun åbner døren til læserens indre islandskab.”
Sentura, 6. september, læs hele anmeldelsen
“En roman om at fastholde håbet og tage livtag med tilværelsen på godt og ondt. Sproget er fint og de psykologiske portrætter fremragende.”
Femina, 4. september
“Trisse Gejl er en dygtig fortæller, som med et direkte og elegant sprog lægger stemme til Fanny. (…) en stemningsmættet og meget velfortalt historie, der sætter gang i tankestrømme og efterlader læseren i melankolsk eftertænksomhed.”
Fyns Stiftstidende, 5. september
“Igen en roman, der tager læseren med til sidste punktum. Den er ikke til at slippe, for hele tiden løftes nye slør og uventede vinkler, som man ikke anede, man havde brug for at få indsigt i. Hun har overskud og god tid til at gå i præcis de detaljer, der er nødvendige. Intet ord er overflødigt.”
Søndag, 37/2008
“Jeg tog mig selv i at snuse til omslaget bare for at forvisse mig om, at jeg ikke selv sad på verandaen i Hedehuset med dårlig samvittighed og det jordslåede tæppe om skuldrene og hørte regndråberne danse på det grånende træbord.”
Litteratur.nu.
“Bragende godt gjort.”
Alt for Damerne
Anne Lise Marstrand Jørgensen anbefaler Skjul på Kulturguiden på P2. Uge 38. Hør indslaget.