2006 (Lindhardt & Ringhof), omslag Ida Balslev-Olesen.
Nomineret til DR’s Romanpris og Weekendavisens Litteraturpris

“Har hun skrevet årets bog?” … en gennemført frydefuld læseoplevelse … en ambitiøst anlagt og rent ud fremragende udført samtidsroman lagt ud på tre stemmer, der får dansk til at lyde som verdens mest elegante og underspillede sprog … Patriarken er så åbenlyst et højdepunkt i årets boghøst.”
Weekendavisen 8. sept. 06. Læs hele anmeldelsen her

“Trisse Gejls helt forrygende sprog med over- og undertoner og hemmeligheder mellem linierne, hendes fine brug af gamle ord i nye sammenhænge og den naturlige overlegenhed, der kendetegner hendes skildringer af både det jævne og det ophøjede, gør det til en udsøgt nydelse at læse hende. Hun kan skrive, så man hører englene synge og Vorherre brumme, at det dog er mageløst.”
Jyllandsposten 5. sept 06

“Trisse Gejls medrivende familiedrama “Patriarken” rammer lige ned i en højaktuel spaltning mellem islamofobi og godtroende kulturrelativisme … fortalt med stort overblik … ” 5 stjerner!
Berlingske Tidende 12. sept. 06

“Sikkert suges man ind i dette ulidelige og dog velkendte univers, hvor hyggen og uhyggen er sider af samme sag. Et sublimt portræt af Familien Danmark. Bogen er en saltstøtte i efterårets flimmer og lader ingen tvivl tilbage: Patriarken er årets roman.”
Urban 19. okt. 06

“Man er i berigende selskab med Trisse Gejls velskrevne og vedkommende familiefortælling … fin og aktualitets-pumpet roman om, hvor svært det er at være i familie.”
Information 7. sept 06

“Trisse Gejl udviser en imponerende evne til at bore rundt i kernefamiliens blødende hjerte … Med Patriarken leverer Trisse Gejl en gedigen luns prosa om lokale værdier og dæmoner hos familien Danmark her i fremmedangstens årti.”
Politiken 9. sept. 06

“En roman af den slags, som kan finde vej til det helt store publikum, der elsker – og vel at mærke kan tåle – at se sig selv i spejlet” 4 stjerner
Ekstrabladet 17. sept. 06

“Var den skrevet på svensk havde den kandideret til August Strindbergprisen”
‘Gomorron Sverige’ på svensk tv

“Årets danske roman! … Trisse Gejl har med sin femte roman “Patriarken” skrevet et mesterværk. Historien er hårrejsende spændende, tematikken glohed og sproget en ren fornøjelse” 6 stjerner!
Femina 2. november 06

“En led, ond og fantastisk roman”. 5 stjerner!
Costume 2. november 06

“Hver scene er bygget fængende og dramatisk op, og som læser føler man sig godt underholdt – og en lille smule klogere på det komplekse fænomen, et menneske er.”
Flensborg Avis 7. sept. 06

“Lad det være sagt med det samme, forfatteren Trisse Gejl har med Patriarken skrevet sin hidtil stærkeste roman, læseværdig og godt skruet sammen … En familieroman om alt det usagte og om alle de roller, vi tildeler os selv og hinanden. En roman, der bider sig fast og forløser.”
Søndag 5. sept. 06

“Lige så svært det kan være at slås med tilværelsens små og store fortrædeligheder, lige så veldrejet og velskrevet er Gejls seneste roman.
Hun formår på en original og samtidig letflydende måde at behandle vigtige emner som tolerance, forsoning og skyld, samt livets tunge uomgængelige gang.”
Jyske Vestkysten 24. sept. 06

“Fandme godt skrevet! … har det hele, store følelser, en god historie, overraskelser og gode portrætter.”
Litteratursiden.dk, 18. sept. 06. Læs hele anmeldelsen her

“En både velskrevet, gribende og dybt aktuel roman … Gid rigtig mange vil læse Patriarken. Den skildrer den skingre tone i den danske indvandrerdebat bedre end mange læserbreve og aviskommentarer.”
Boghandleren.net 06

DRs hjemmeside “Årets bedste bøger” 06, læs anmeldelsen her
DR 06